loading

Blije eikel in Korea #1

Primaire tabs

26 september, 2016

Blije eikel in Korea #1

Een economische missie van de regering meemaken stond niet op mijn bucketlist, het kwam zomaar op mijn pad. De VEA attendeerde ons op deze missie naar Zuid Korea, geleid door premier Mark Rutte, staatssecretaris Martijn van Dam en de voorzitter van de FME Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (het staat echt zo op haar nametag).

Het begint, logischerwijs met je aan te melden. Na een tijdje krijg je te horen of je geselecteerd bent en er wordt niet over de uitslag gecorrespondeerd. Het feit dat ik mee mocht geeft aan dat de criteria soepel zijn. Ik hoor het je denken...

Ik heb me aangemeld om drie redenen. Ik ben benieuwd naar Koreaanse retail-oplossingen, wat kunnen we ervan leren? Vooral ben ik nieuwsgierig hoe het komt dat de winkelomzet weer groeit en de onlineomzet stagneert. Daarmee kom ik op de tweede reden, BeyenMeyer krijgt steeds meer retailers aan tafel die ik wellicht met die kennis kan inspireren en heel misschien wel kan bewegen meer business bij ons onder te brengen. De derde reden is dat ik hoop Koreaanse retailers te interesseren met hun formule naar Europa te komen. Nederland is immers nieuwsgierig en er is volop plek, het aantal formules dat de deuren sluit is angstaanjagend groot.

De komende dagen zal ik, geholpen door een joekel van een jetlag, hier dagelijks noteren wat ik meemaak. Ik verklap alvast dit: als ik als een blije eikel overkom, bij voorbaat mijn excuses, ik heb namelijk genoten van de eerste uren, er zit voorlopig geen vileine noot tussen.

Lodewijk van der Peet, Managing Director BeyenMeyer

Leave a Comment

Share this Project

Say somethings!