loading

De jokkebrokken van Volkswagen (en al die anderen)

Primaire tabs

08 oktober, 2015

De jokkebrokken van Volkswagen (en al die anderen)

Het is alweer een jaar of drie geleden dat ik samen met De Nederlandse Energie Maatschappij een advertentie schreef die het acht-uur-journaal haalde en de dag erna zelfs tot vragen in de Tweede Kamer leidde.

Het ging over stroom die grijzer dan groen was. Ik was verbijsterd over de ophef. Nu onthuld is dat Volkswagen jokt, verrassen de reacties me weer. Bijna iedereen jokt in zijn campagnes. Dat wist je toch?

Met Oral-B 3D White worden binnen 2 weken de voorkant, achterkant en zichtbare oppervlakken tussen de tanden witter. Met Texaco benzine krijg je een optimale verbranding, betere prestaties van de motor, lagere emissies of uitstootgassen en bescherming van de motor tegen corrosie of roest. Er zitten 691 steken in het Denham logo. P-CL-E fluide in Biodermal verwijdert je pigmentvlekken.

Zonnatura staat voor 100% natuurlijke producten. Sikkens hoogglans is huidvet resistent. Door de diamantpoeder in Forever Flawless verdwijnen je rimpels. De natuurlijke mineraalwaters van Spa ontspringen in het hart van de Belgische Ardennen na een filteringsproces van jaren. Kérastase Résistance reconstrueert de interne substantie van haar dat verzwakt is door chemische of mechanische agressies om de sterkte en soliditeit te herstellen.

De duurzaamheid van een Gazelle betaalt zich terug in lage onderhoudskosten en een hoge inruilwaarde. Je brengt de Odorex Spray 's avonds voor het slapen gaan onder je oksel aan en je hoeft het maar 2-3 keer per week te gebruiken.

Het is hun waarheid en die zullen ze met hand en tand verdedigen, maar het zijn allemaal jokkebrokken. Instrumentele communicatie is volgens veel marketeers synoniem voor liegen om bestwil.

Lodewijk van der Peet, Managing Director BeyenMeyer

Leave a Comment

Share this Project

Say somethings!