loading

Ik snap er geen reet van

Primaire tabs

13 april, 2015

Ik snap er geen reet van

V&D heeft een nieuwe topman benoemd die ze moet redden: John van der Ent. Tot voor kort was hij de topman van Miss Etam. Een merk van bijna honderd jaar oud met 130 winkels en 1500 medewerkers. Afgelopen week heeft het uitstel van betaling aangevraagd.

Terwijl de ene retailer na de andere failliet gaat, zie ik dat er in de PC Hooftstraat zo’n tien winkelpanden grondig worden verbouwd, de huren zijn er hoger dan ooit.

Op elke hoek kun je Magnum ijsjes kopen. Een pak boter op een stokje. In de Leidsestraat in Amsterdam is een winkel geopend (wat zal de huur zijn, 15K per maand?) waar ze alleen Magnum ijsjes verkopen. De rijen zijn Oost-Europees lang.

Vanaf nu mag ik nooit meer zeggen dat ik retail snap. Ik koester onzekerheid en nieuwsgierigheid. Ik ben er van overtuigd dat ik daarmee verder kom.

Lodewijk van der Peet, Managing Director BeyenMeyer

Leave a Comment

Share this Project

Say somethings!

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.